- en del af Odsherred Kommune
Vuggestue

Børnehusets Regnbuens vuggestue startede op august 2014.

I en integreret institution vil der være mange ting, som vuggestuen tidligt kan spotte, hvis et barn ikke udvikler sig, som det skal. Det kan børnehaven arbejde videre med. Det giver en god sammenhæng i barnets liv og muligheder for en tidlig indsats. Samtidig kan vi flytte barnet fra vuggestue til børnehave, når barnet er klar til det og ikke nødvendigvis, når det fylder tre år. 

Desuden sammensættes grupper på tværs af huset alt efter, hvilke børn der på det tidspunkt vil have gavn af hinanden i forbindelse med en særlig aktivitet. 

Som vi som medarbejdere er med til at skabe i fællesskab. I Børnehuset i Vigs vuggestue har vi gode rammer til at kunne give alle børn den læring, omsorg og udvikling, som er så vigtig, at de får i løbet af deres første leveår.

Hvordan kommer en dag i vuggestuen til at være?
Rolig og udviklende. Der er meget læring at hente i hverdags- og omsorgsrutiner. Når børnene fx skal vaske hænder, er det ikke bare noget, der skal overstås, men noget, børnene skal have lov til med pædagogernes støtte. Det samme gælder, når vi spiser sammen eller skal have tøj på, når vi skal udenfor.

”Hvad er en aktivitet for så små børn? Det er, at spise sammen. Det er klart, at børnene skal tilbydes kreative aktiviteter som at male, men nogle børn mister interessen efter 5 min. og andre vil hellere lege. Det vigtige er at være sammen med børnene med udgangspunkt i det, der interesserer dem.
Det vigtige er også, at der er pædagoger nok til, at alle børn kan få den nærhed og omsorg som de har krav på.
Børnenes dag skal planlægges, så vi sikrer, at de får den nødvendige omsorg og udvikling. Bl.a. ved at dele børnene op i mindre grupper med én voksen.

Mange af pædagogerne er specialiserede fx inden for sprog, science, inklusion eller bevægelse. Det betyder, at børnene i deres hverdag og barndom møder voksne med en høj pædagogisk faglighed og teoretisk viden. Kvaliteten sikres gennem den udvikling,

Dagligdagen.
kl. 6:00. åbner Børnehuset Regnbuen.

Kl. 7:30 samles vuggestuebørnene og går ind i vuggestuen.

Kl. 9:00 tilbydes der formiddags mad og evt. samling.

Kl. 9:45 dagens aktiviteter, f.eks. ture, motorik, sproggruppe osv.

Kl. 11:00. Vi spiser vores medbragte madpakker.

Kl. 11:45 vi sover til middag efter behov.

Kl. 14:00 Der tilbydes eftermiddags mad.

Efter eftermiddags mad er der mulighed for at gå på legepladsen eller deltage i de aktiviteter der tilbydes.
Kl. 16:00 Vi samles i fællesrummet/ vuggestuen indtil børnehuset lukker.